torsdag, januari 31, 2013

Slagits med krokodiler.
















Jag minns inte om jag berättade att jag gjorde illa mig förra veckan. Kan vara den pinsammaste skadan ever faktiskt. Jag skulle veva ner bilrutan som hade frusit eftersom jag skulle in i ett parkeringshus. Detvar bilar bakom och jag blev lite stressad, så jag tog i för kung och fosterland. Rutan släppte jag jag mosade ner tummen i facket på bildörren, svor två våningar upp och försökte att inte tänka mer på det.

Igår gick jag till VC som skickade mig på akutröntgen, eftersom jag "borde kollat upp det här när det hände". Och ja, jag hade fått en liten fraktur. Av att öppna en ruta i bilen. Skämmigaste skadan ever kanske. Mest ocoola i alla fall.




tisdag, januari 29, 2013

Sluta kalla honom tjock.

Vi jar ju två katter, Marvel och Ninja. Dom är världens snällaste och goaste kissemissar med mycket personlighet och charm. Dom är syskon från samma kull men det finns en utmärkande skillnad. Marvel väger ca 5 kg mer än Ninja på grund av följande anledningar:
  1. Han är en hankatt(hanar är ofta större)
  2. Han är kastrerad(Aptiten kan öka när man inte har pungkulor tydligen)
  3. Han är stor i bemärkelsen lång kropp, långa ben och lång svans. 
  4. Han är överviktig(kastrering, ett stort intresse för mat)
  5. Ninja är sjuuuukt liten både i storlek och vikt.
Ni som själva har katt vet att det är ganska svårt att "banta" en kisse, speciellt om man har två. Marvel har dessutom lagt på sig rätt mycket under året då han åt njurvänligt foder som är ganska fett då njursjuka katter brukar bli magra. Det gällde inte honom. 

Det funkar inte heller att ge dom separat mat eftersom Marvel blir besatt av Ninjas mat och ägnar dagarna åt att försöka få tag i den vilket tillslut inte är så himla bra för den mentala hälsan. Skulle vi ge dom mindre mat skulle Ninja försvinna, hon är nog liten som det är. 

Jag vet att han är överviktig och vi gör allt vi kan för att försöka ge honom ett hälsosamt liv men det hjälper inte att håna honom och kalla honom tjock. Det får mig att känna mig misslyckad som djurägare samt att det är respektlöst. Bara för att katten inte fattar människospråk betyder det inte att man får säga och förolämpa vad och hur man vill. Så sluta säg att min katt är tjock, det är så himla onödigt. Både han och jag vet om det. 
Min älskade kille.

måndag, januari 28, 2013

Try out!

Igår hade Luleå Roller Derby try out. Chocken när jag kom in i hallen alltså, och glädjen! Det var hur många tjejer som helst som var sugna på att testa, och även en och annan herre som var nyfiken på hur det är att vara zebra. Alla var så himla duktiga, jag är grymt impad över många som första gången lyckades med crossovers och mycket annat som kan vara knepigt i början. Hoppas på ett stort tillskott i föreningen, det hade varit så himla roligt!

måndag, januari 21, 2013

Det här med att flyga igen.



Kan inte fokusera, kan inte koncentrera mig. Förutom på jobbet, där är det så mycket att göra så jag hinner inte grubbla. Varför? Jo, jag ska flyga på onsdag. Och jag är ju rätt flygrädd. Eller var. jag vet faktiskt inte längre. Har haft lite återbesök hos KBT-terapeuten inför detta och det har gått rätt bra tror jag. Det känns ju inte helt klockrent men det är inte säkert att jag kan förvänta mig det. Jag grubblar inte så mycket på själva resandet men det ligger i mitt undermedvetna och lurar, det gör mig disträ och på dåligt humör och lite nere utan att jag egentligen tänker på det. Men det påverkar.


 På ett sätt ska det bli skönt att göra bort så jag kan återgå till allt annat. Dessutom ska det bli roligt eftersom det är en bra jobbrelaterad grej och så får jag träffa Sara! Och det är någon att längta efter.

söndag, januari 20, 2013

Vader av stål eller dålig kvalla?



Glad i hågen på denna bild hade jag köpt nya leggings från H&M. Skitsnygga! Och detta var andra paret jag köpt därifrån som går sönder i en söm första gången jag använder dom på grund av att dom snålat med sömsmånen. Det var i vaden så jag är i alla fall inte för tjock för dom. GAAAH, det är så tröttsamt!

H&M, om ni läser detta så kan ni väl styra upp det här. Skoja ba, klart ni inte läser. Men om!

onsdag, januari 16, 2013

Femtio nyanser av honom

Det är väl en tantsnusk-bok? Wiki säger att den innehåller "bondagesexuell dominans,underkastelsesadism och masochism (BDSM)." Ni som har läst den, ärligt, tycker ni att den är bra på grund av att det är en jäklarns fin bit skönlitteratur eller för att den är filthy? Jag vill endast ha ärliga svar här! 

Jag tror ju lite att det är så här:

tisdag, januari 15, 2013

old movies.










































Har ett nytt projekt hemmavid just nu, det kräver väldigt lite energi. Vi håller på att arbeta oss igenom lite gamla filmklassiker, och då pratar vi inte E.T. och sådana nymoderniteter! Jag älskade breakfast at Tiffany's och The party har jag sett massor med gånger, den ser vi för herr M's skull. Jag gillar gamla rullar, från en tid innan alla historier redan var berättade och specialeffekterna såg verkliga ut. Det är något visst med det.

Pinterest tells me what to do.

Om några minutos ska jag dra my sorry ass till gymmet för en liten genomkörare av kröppen. Det blir rodd, öva på handstående och mitt styrkeprogram. Ska försöka peppa till ordentligt så det blir bra kvalité på passet, det är så lätt hänt att jag lökar lite när jag är trött. Som vanligt söker jag motivation på pinterest och hittar den:

Oh yes.

måndag, januari 14, 2013

Hej.

Måndag igen och det känns inte alls jobbigt. Jag gillar rutiner och kan nästan längta efter att få komma tillbaka in i det vardagliga mönstret med fasta tider och sysslor. Och nu tycker ni att jag är sjukt trist. Helt okej om ni gör det, I don't mind at all.
Faktum är att jag gillar utsvävningar också; hitta på nya saker att göra, resor, testa ny mat, ny träning - ja det är också great. Varför begränsa sig? Det är väl det som är tjusningen med vardagslivet, att man kan göra utsvävningar och känna sig lite fri när man vill. På tal om detta så kanske det är dags för lite förändring, vem vet?

söndag, januari 13, 2013

He ska va färg.


Har skaffat mig ett par nya kompressionsstrumpor sen jag råkade tvätta mina fina vita nike med något i annan kulör, nu är dom grå och fula. Tacka vet jag turkos-randiga! (och en katt till det)

Jag gillar verkligen att vara färgglad på gymmet, det känns lite roligare. Kan vara en derby-skada... Har även hittat ett par nya shorts, limegröna med lila innershorts. Vad förväntade du dig...? Svart? 

Inspo: Christmas Abbott

Lördagstur.




Tog en promenad, den första på säkert två månader, eftersom solen behagade att komma fram. Det är väldigt härligt, men kändes sjukt ovant då jag inte har sett den på ett bra tag. Under promenaden så ser vi en lastbil fastklämd under en viadukt full i möbler. Någon som ska flytta verkar inte ha haft koll på fordonets höjd, såg sjukt jobbigt ut.

just ja, -0,4 kg sen i måndags och sockerstopp, det kändes bra. Som sagt är jag inte lika strikt med annat den här gången så igår blev det popcorn och film med Tess och M, vi såg någon konstig film av kategorin skräck. Good weekend.

Nap time.

Igår var det sovstund hos yours truly, den enda som var vaken var jag(Ninja sov också, men blev lite störd av att få en kamera uppkörd i nyllet). Marvel och M är bästisar, katten skulle aldrig ligga och sova sådär med mig. Dom är som, vad är det man säger, ler och långhalm. Fint, tycker en annan.



torsdag, januari 10, 2013

Jag älskar min kropp...

... För att den är frisk och fungerar.

... För att den är stark och återhämtar sig fort.

... För att den har en fin varm ton och blir snabbt brun i solsken.

... För att den orkar mer än jag tror.

... För att jag kan fylla den med tatueringar som berättar min historia.

... För att den pryds av ärr som påminner mig om min barndom då jag skrapat knän mot asfalten eller cyklat omkull en varm sommardag.

... För att den tar mig från punkt A till punkt B.

... För att jag fått den av min fantastiska mamma och pappa, som gett mig hela min uppsättning gener.

... För att den hjälper mig att uttrycka mig.

... För att det är just min kropp.

Men ändå är det så svårt att komma ihåg, när man står framför spegeln och ser sig själv. Att en enda anledning kan få en att glömma allt det här fantastiska. Det är så himla tröttsamt att vara självkritisk, det tar så mycket tankekraft. Ändå kan jag inte förmå mig att känna mig stolt över hur den ser ut. Som tur är hjälper träningen mig med det. Inte för att kroppen förändras utanför att träningen påminner mig om hur bra den faktiskt fungerar.



onsdag, januari 09, 2013

Äggröra.





När jag är less på att äta kokta ägg till frukost, mellis och alla andra måltider brukar jag ta till Fridas recept på äggröra. Helt perfekt att ha på finncrisp, eller bara äta som den är. Och sjukt enkel också:

Hacka ner 1-2 kokta ägg, blanda med några matskedar philadelphila och eventuellt lite creme fraiche om man gillar det. Salta och peppra och du har världens krämigaste och godaste äggröra som mättar! Det är säkert skitgott att ha i gräslök också.

En gråskala är ganska bred.

Det blev en kraftig ökning på mitt inlägg om relationer och hur man tar hand om dom. Jag undrar vad det beror på, säkert flera anledningar?

  • En grupp är såklart trogna läsare
  • En grupp blir nyfikna och läser för att dom tror att jag och M har det lite dåligt och vill gotta sig
  • En grupp läser för att så många andra har läst
  • En grupp läser för att det är ett viktigt ämne
Vilken tillhör du? 

Jag vill ännu en gång påpeka att vi har det bra, jag och M. Inga slentrian eller dylikt, ämnet är någonting jag tänker på och vill jobba med i förebyggande syfte eftersom man ser så många exempel där det går åt pipan och jag själv inte vill hamna där. 

tisdag, januari 08, 2013

Det här med att ta hand om det man har.

Jag och mannen har varit tillsammans i mer än tre år, bott ihop i ett och ett halvt. Under dom få åren har vi hunnit se ganska många av våra vänner och bekantas relationer vända blad. Endel har gått vidare i förhållandet med att skaffa barn eller giftemål, andra har gått vidare på egen hand genom att bryta upp. Alla vägarna är en aning skrämmande tycker jag, det är ju stora förändringar det handlar om.

Jag är inte ute efter en förändring just nu, däremot är jag väldigt mån om att vi ska vårda det vi har, för vi har det faktiskt himla bra. Men hur gör man när man vårdar sitt förhållande i vardagslunken och all trötthet mellan allt som ska göras? Hur jobbar man framåt med något som är bra? Det är så lätt att fastna i rutiner och ta varandra för givet och förr eller senare dras nog alla förhållanden åt det hållet. 

Den här gången vill jag göra mitt allra bästa, men hur gör man egentligen?  

måndag, januari 07, 2013

Avgiftning

Efter en god jul och ett gott nytt år är det dags att hitta tillbaka till rutinerna igen. Fikat från födelsedagen är fryst och grönisarna är inhandlade. Jag kommer inte att köra lika strikt på kolhydratsidan denna gång men det blir att dra ner lite samt skippa allt som heter godis och fika. Om 26 dagar(1/2) ska vi fira min mamma med ett restaurangbesök vilket betyder efterrätt. Tills dess ska jag försöka skippa sånt och jobba på med träningen så fort jag slutar hosta och snora. Jag tror inte att det kommer bli lätt, men enklare än sist. Nu vet jag ju hur man gör, jag har det färskt i minnet! När jag tänker tillbaka på oktoberutmaningen gör jag det faktiskt med glädje, det var härligt att känna så mycket pepp och motivation. Alla som vill får haka på med egna mål, spelar ingen roll vad det gäller.

(Ps, jag vet att skyr innehåller socker, den höll på att gå ut och man slänger inte mat i onödan.)

söndag, januari 06, 2013

Murder mystery!

Födelsedagsfesten á la mordgåta brakade av igår kväll och vilken succé det blev! Både klädsel och skådespelarinsatser var helt fantastiska hos våra gäster och att döma kommentarerna efteråt så hade vi skött våran del med tilltugg och inredning ganska bra vi med. Efteråt blev det en sväng på bishops fram till stängning och efter det en tur till max. I morgon börjar avgiftningen efter jul och nyår men det kan vi prata om i morgon. 

fredag, januari 04, 2013

Sommardrömmar.

Om allt går som det ska så blir det ett adventure i sommar som heter duga. Allt hänger dock på mig och att jag kan vara lite ledig. Om det funkar så ska vi bila ner till Paris. Fattar ni hur långt Sverige är med tanke på att det är ca 126 mil till Paris från Malmö. Från Luleå till Malmö är det 150 mil. Crazy. Sverige är på tok för långt, eller så ligger Norrbotten för högt upp. 

Planen är i alla fall att besöka Danmark, Tyskland, Holland, Belgien och Frankrike. Kan hända att det blir en avstickare till Schweiz, beroende på hur vi gör planeringen och hur mycket tid vi har. Jag är så äckligt pepp på detta, det kommer bli en av de största resorna i mitt liv tror jag. åh, äventyr!

torsdag, januari 03, 2013

Min födelsedag!

Har varit som typ de flesta dagar förutom att jag fikat lite mer och fått presenter. Jag blir så himla glad att folk ids ringa, messa och komma hit och gratta mig! Jag är fortfarande som ett barn, min födelsedag är viktig och jag vill gärna att det ska vara en big deal. Nedanför ser ni bilder på katt i finscarf, en av mina presenter och lite födelsedagsblommor. Tack alla hjärtan, ni är bäst!

onsdag, januari 02, 2013

fint ska're va!

I morgon är det min birfday så idag bakar vi lite grejer. Min snälla syster och mamma hjälper också till som tur är, annars hade jag aldrig hunnit. Jag är inget stort fan av tårta så mamma har lovat att göra en marängtårta ed vaniljkräm och ricekrispies som är sjukt god! Här hemma har vi kirrat chokladbollar(bästa fikat!), lavendelkakor och cupacakes.
På min murder mysteryfest blir det snittar, pannacotta och bubbel till. Jag älskar att pyssla med sånt här skit men när man fyller år så himla nära julafton och nyår blir det lätt lite stressigt... Allt är under kontroll dock, det kommer bli en sjukt rolig fest! Synd bara att någon inte kommer överleva kvällen :pPpPpPpppPppppP

tisdag, januari 01, 2013

böcker.

Jag älskar den här sortens böcker, mystiska och fantasifulla fast i naturlig miljö. John Ajvide Lindkvist är ju en annan favoritförfattare, Hanteringen av odöda är en av de bästa svenska böcker jag läst. Samma där, lite mystiskt och fantasikittlande. Miss Peregrines hem för besynnerliga barn har jag inte hunnit läsa så mycket av ännu men den verkar lovande. Har du någon favoritbok?

Nyårshelgen i Bilder.

Awesome crème brulee avslutade nyårsmiddagen.
En snökatt jag byggde med morot i munnen.

Fint ska det vara!
Vi spelade galenpanna.
Och planerade sommarens aktiviteter.

Helt klart en bra nyårshelg med för mycket mat och godsaker men det ska nog snart gå till sig. Nu är det bara födelsedagen kvar, sen kan livet återgå till det vanliga igen. Allting i turordning dock, nästa helg blir det fest med mordgåta!