måndag, juni 29, 2015

trötthet, sömn och det där.

Eh, blev lite många svordomar i förra inlägget men jag var så _jävla_ less. Vi lämnar det..

Orken är ju inte den samma nu som förr, post bebis. Igår var vi och hälsade på Stellans tremänning  som är fyra dagar yngre än honom men var beräknad innan. Min farbror, hans fru och min kusin med sambo hade styrt upp en riktig härlig dag ute på deras altan i solen med massor av mat. Hur trevligt som helst. Vi stannade i knappt fyra timmar och när vi kom hem var jag helt slut! Det tar på krafterna att jonglera en bebis som är glad, ledsen, trött, busig, hungrig, arg, trött-grinig osv ungefär tre varv under vistelsen, inte som the old days då en bara gled in, åt gott och var social. Sen det här med amningshjärna. Jeeez vad jag tappar ord! Ibland blir jag nästan orolig över hur mycket fel jag säger när jag blir lite stressad, då har jag verkligen galet svårt att lyssna på vad andra säger - blir bara superdisträ!

Annars händer väl föga mycket. Matte har semester och vi försöker styra om barnets läggning så att han somnar innan 21.00 istället för 00-01.00. Går helt ok förutom att han har så jäkla dålig sömnkvalla för tillfället. Vrider och vänder och gnäller. Stackarn, han är nog minst lika trött som vi. Kan vara tänder på g så vi försöker göra allt vi kan för att ge honom det han behöver för att underlätta. Lilla hjärtat.

lördag, juni 27, 2015

Folk som failar i facebookgrupper

Är så galet trött på att läsa svammel i facebookgrupper som jag är med i just av den anledningen att de är trygga plattformar med likasinnade människor som jag. Till exempel i gruppen "genusmedvetet föräldraskap": "Buuhu, nu går jag ur den här gruppen. Jag kan allt om genus för jag jobbar aktivt med det men det äääär skillnad på tjejer och killar, det är så naturen funkar. Det går att se på en bebis om det är en tjej eller kille utan att kolla könet under blöjan". Alltså jag orkar inte ens. eller snubben som härjade i Supersnippan om att matriarkatet behöver ödmjukhet och att vissa ska veta sin plats. Alltså VA? Hur hamnade dom här människorna så jävla fel? Jag blir så jävla provocerad. Varför kan vi inte bara få vara ifred och slippa alla jävla rövhattar? Slut på meddelande.

fredag, juni 26, 2015

Stellan 3 månader

Herregud vilken klyscha men HERREGUD vad tiden går fort. Barnet är tre månader och jag är fortfarande någons mamma vilket känns helt bisarrt och helt rätt på samma gång. Det här med att få barn innefattar ganska mycket klyschor har jag märkt. Och det rör mig faktiskt inte ryggen då jag har världens bästa barn(klyscha).

Det börjar bli lite mer rutin på lilleman efter tips från BVC att försöka hålla honom vaken efter 18 och försöka undvika taktikvilorna fram till läggdags som numer infinner sig runt 20.30-21.00. HURRA PÅ DEN! helt plötsligt har vi en liten stund att slappna av tillsammans, kanske se ett avsnitt på någon serie eller bara läsa en bok, bläddra i en tidning eller något annat som känns som lyx nu för tiden(klyscha). Stellan mår helt klart bättre av att gå och lägga sig denna tid istället för 00.00-01.00, har har inte alls haft samma skrikperiod som tidigare. Vi är så otroligt glada och tacksamma över detta och ett steg närmare målet som är läggdags runt 19.00.

För några dagar sedan fick han sitt tre månadersvaccin och det var väl inte superkul tyckte någon av oss. Stellan blev ledsen och det gjorde ont i föräldrahjärtat(klyscha). Det blev lite feber på det men inte mer än så än så länge.

Han har lärt sig flera nya saker också! Bland annat att skratta med  ljud och att hålla och släppa saker. han kan också föra det han håller i till munnen med större precision och han sätter ALLT i munnen. nu kan han också sitta superbra i sin matstol utan att man måste trycka ner en filt eller liknande framför honom. kort och gott är han go och glad, låter högt och mycket av glädje vilket är helt underbart höra på - älskar hans små skrik och prat, har fortfarande ett rejält temperament. Älskar alla hans uttryck, som när han sitter i sin bilbarnstol och tittar ut - han ser så bestämd ut. Eller när han koncentrerar sig och spänner överläppen. Lillhjärtat alltså, han är bara bäst!




lördag, juni 20, 2015

Vagnen!

Både jag, Stellan och hans pappa är supernöjda med vagnen vi köpte. Det är en Emmaljunga citycross fast med superviking-liggdel. Säger mig egentligen ingenting, vi tog den som passade våra preferenser bäst: Funka bra att köra i liten terräng och fyra, fasta hjul som du inte behöver pumpa. att vi valde superviking-liggdelen berodde helt enkelt på att vi tyckte att citycross-liggdelarna var så jäkla stora och fula. Den gula suffletten köpte vi till extra för att göra vagnen lite ljusare och gladare och den fyller verkligen sitt syfte. 

Gardinen på andra och tredje bilden har jag och mamma sytt, den använder vi inte så mycket längre då det börjar bli så varmt. Tyget är ett Marimekko-tyg(äääälskar Marimekko) som heter Kaino.

Skötväskan kommer från Littlephant och halva Sverige äger den. Men den är ju så jäkla fiiiin!


torsdag, juni 18, 2015

Sånt jag skulle publicerat för typ en månad sen:

Det blev vår i Luleå, två tydliga vårtecken var katter och blåsippor.

Stellan 2 månader

Okej, jag ligger ju en aaaaning efter här en bättre sent än aldrig tänker jag! Kommer ju vara roligt att titta tillbaka och se hur han var som två månaders om några år, kanske tillsammans med honom.

Hur som helst! Stellan verkligen älskar svartvita mönster, han blir nästan som paralyserad om han ser något han gillar. Han börjar även bli lite mer generös med sina leenden men inga skratt kommer. Ännu. Det är som att han vill men har inte riktigt koll på att det blir mer ljud om luften pressas ut istället för dras in. Nåja, det kommer. Han testar rösten mer och mer och får till endel riktigt roliga ljud, men som sagt, mycket på indragning istället för utandning.

Han är helt klart fortfarande en nattsuddare och är gärna vaken till tolv och sover sedan till 11-snåret med ungefär 2-3 matningar där emellan. När han vilar på dagarna sover han mer än gärna i vagnen, det gungar ju så skönt.

Om ni minns så skrev jag för någon månad sedan att han ogillar att ha mössa - still going strong. Han får hetsig andning och börjar skrika typ varje gång vi tar på mössan vilket är lite besvärligt då han har mössa på sig minst en gång varje dag. Det växer väl bort om 1-15 år typ.




fredag, juni 12, 2015

Gaah!

Vill så himla gärna blogga men hinneeeeer inteeee. Det suger ju. Ska försöka göra ett omtag. Kram så länge!