Det var ju länge sen jag delade med mig av något recept och igår gjorde jag något jag aldrig gjort tidigare; smörgåstårta. Det var en club sandwich-variant som jag hittade i en buffé-tidning faktiskt. Icas buffé och coops mersmak är mina största inspirationskällor när det gäller mat och bakning. Så här gjorde jag;
1 hel grillad kyckling
2 pkt bacon
2 dl majonäs
3 dl matlagningsyoghurt
1 dl gräslök
1 msk dijonsenap
400 g philadelphilaost
tomater
sallad
18-22 fiberrika skivor formbröd
Rensa kycklingen, hacka upp köttet. Knaperstek bacon och blanda 2/3 delar med kycklingen, senap, majonäs, yoghurt, gräslök salt och peppar och eventuellt soltorkade tomater. Kantskär bröden och lägg ut 6 st på en blicka/plåt(jag tog 6 st och tre halvor på varje lager). Montera ihop tårtan i tre lager, hälften av fyllningen på varje lager och låt stå i kylen några timmar. Kleta på philadelphilaosten och dekorera med tomater och sallad - eller vad du vill!
Bilden är lånad från Icas hemsida.
Den såg ju riktigt god ut, måste testa!
SvaraRaderaTry it, den var god! Ska göra om han till helgen igen på beställning:)
Radera