tisdag, januari 31, 2012

Odlingsplaner.

Jag tror inte att jag är den enda som längtar lite efter våren, kanske lite extra just idag eftersom det är -15 grader ute. Har redan förra sommaren börjat planera inför vårens odling så om jag får för föreningen kommer vi sätta pallkrage så vi kan odla squash, morötter, sallad och sockerärtor. Vi har även jordgubbsplantor och ett litet kryddland och kommer även att sätta rabarber.

Jag är också sugen på att bygga ett växthusskåp till balkongen för tomatodling men misstänker att det skulle få för lite sol eftersom att våran balkong är väldigt skuggig. Hade dock varit väldigt fint, ungefär som ett vitrinskåp! Är även sugen på att odla något i blomlådorna som hänger men vet inte riktigt vad det skulle kunna vara ännu. Kanske några smultronplantor...


6 kommentarer:

  1. Smultron är supermumsigt att ha, bara att gå och plocka, vi hade det förra sommaren :-) hade även en liten tomatplanta med små körsbärstomater!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh, är dom knepiga att få att överleva? Tomaterna alltså?:)

      Radera
  2. Inte alls!
    Dom växte som tusan när det väl kom igång, tog dock ett tag innan dom fick sin röda färg. Hade dom bara i en stor kruka på en pall så dom fick komma upp lite!
    http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/284518_10150243453056841_613286840_7735851_6920802_n.jpg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipsen Emma, ska kolla upp! :)

      Radera
  3. Du kan odla tomater i hängande krukor också. Likaså bönor och sockerärtor. Det senare är ganska trevligt att odla så för då slipper man de stora problemen med bladlöss; blir enklare att behandla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det lät ju jättefint att ha dom hängande. Jag måste helt klart läsa på lite mer känner jag! :)

      Radera