måndag, mars 05, 2012

Kesoplättar!

Har ätit kesoplättar med hemmagjord, sockerfri sylt till middag och det blev så jädrans gott! M började med att sockra plättarna lite men skippade det under andra portionen för "det var ju gott utan!". Ja tänka sig... Om ni vill göra dessa goda, proteinspäckade plättar med mycket lite kolhydrater ska ni så klart få receptet!

4 plättar, 2 portioner
2 ägg
250 g keso (liten burk)
1  msk fiberhusk
En nypa salt och mjölk efter behov(att späda smeten med, den blir tjock men flyter ut en aning i pannan)
Mixa allt med stavmixer och låt stå en liten stund, klicka ut i panna med smör. Stek på ganska svag värme en tills botten är fint gyllengul och plättarna stabila nog att vända.
Ärligt talat tyckte jag nästan att dom var godare än "riktiga" plättar. Lite segare typ, som ett mellanting av american pancakes och plättar. läste någonstans att det är gott att krydda dom lite, till exempel med kanel. Lät som ett bra förslag.

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Vad lustigt, på två dagar har jag tipsats om din blogg. Först via Karins Konstgrepp (Best of Norrbotten var jag ju tvungen att spana in, hihi) och så idag via Hela Hemmet. Då hade jag ju redan hittat dig och kände igen några saker och tänkte nämen det här har jag ju sett förr...och så såg jag länken till bloggen och kom ihåg. Lustig slump tycker jag. Jag bor också i Luleå och blir alltid glad av att se hem som inte är mainstream. Av de två lägenheter/hem som visades idag var ju ert det som gav pirr i magen. Den andra var fint men jag har så svårt för när det är FÖR genomtänkt och färglöst. Nä lite galet måste det vara för att jag ska falla. Ert hem är supermysigt och precis rätt för min smak! :)

    SvaraRadera
  2. Åh, vad glad jag blir att du har hittat hit! Jag håller med, när det gäller inredning ska man följa hjärtat, inte mode eller trender! Ibland får man till och med glömma dom praktiska lösningarna för att hitta till pirret i magen :)

    Kramar!

    SvaraRadera