onsdag, oktober 15, 2014

Det är aldrig OK att kalla någon tjockis.

Det här är ett inlägg jag helst skulle vilja slippa skriva, men tyvärr är det rätt välbehövligt med tanke på vad en gravid person utsätts för. Och när jag läste MIRIJAM GEYERHOFER: Preggokroppen, en ångestsaga så insåg jag att det här bara kommer att bli värre ju längre tiden går. Jag har inte ens gjort hälften av graviditeten och folk har redan börjat med en massa skumma, jävligt kränkande kommentarer och obehagliga magklappningar. Här följer en liten lista(OBS! kom ihåg att typ dom första 15 veckorna dolde jag magen så det här har hänt under loppet av typ 3 veckor):


 • HAHA, vad fan har du ätit egentligen?(antyder på att jag har stor mage)
 • Jag misstänkte det, men tänkte att du bara kanske ätit lite mycket i sommar!
 • TJOCKIIIIIIIIIS!!!!! 
 • *En person som jag endast känner via arbetet ställer sig framför mig och SMEKER mig på magen*(magklappningar händer ju rätt ofta men har ju som samma karaktär)
 • Hej tjockis, hur mår du? (Genast mycket sämre, tackar som frågar)
 • Illamåendet brukar ju gå över ganska tidigt (Ja, fast nu har det inte gjort det)

Jag blir ledsen och väldigt kränkt över allt det här. Det är fan aldrig OK att kalla någon tjockis. Och vill du ta på mig, fråga innan. Det är så himla fint att alla mina vänner fattar det och frågar(tycker det är superfint att dom vill känna) men folk som jag är halvbekant med bara kastar sig på och börjar ta för sig. Det är som en klok person sa: Het plötsligt blir du allmän egendom för att du bär på ett barn, ta den striden när du orkar men det är också okej att bara strunta i det. Och det tar jag med mig för det är också extremt tröttsamt att hela tiden måste informera om att "jag tycker inte att det är roligt när du säger så där" och så vidare. 


Näe, en mandarin på det här då.

5 kommentarer:

 1. Kan ju tillägga att som kvinna som passerat en viss ålder så är det tydligen fritt fram för vem som helst att lägga sig i och fråga om det inte är dags att skaffa barn snart. Jag har fått höra det i ganska många år nu och ju mer jag får sådana kommentarer desto mindre sugen blir jag på att skaffa barn...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller det är inte alltid frågor, utan mer konstateranden ibland. Så lite av allmän egendom blir man på så sätt också även om ingen tack och lov får för sig att klappa mig på magen eller något liknande.

   Radera
  2. Ja, jag är 28 år gammal och har också fått höra åtskilliga gånger "är det inte dags snart?!" och "när är det eran tur då?". Blir alltid så jävla provocerad - vi kanske inte ens kan få barn? Vi kanske inte ens VILL ha barn? Jag har varit väldigt hård vid sådana frågor och svarat väldigt kort. Nu får jag istället reaktionerna "Oj, på dig har det ju låtit som om det inte alls är dags" - när, kanske för att jag blir jävligt less när du frågar. Snark! Vi får stå på oss och bita ifrån lite!

   Radera
 2. Det som stör mig lite extra mycket är när vi hälsar på sambons släkt och det är alltid MIG de frågar. Aldrig honom. Och de passar alltid på när han inte är just där. Blir så jävla förbannad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vad knäppt! Det är ju hans familj så dom borde ju ta frågorna med honom(som kanske dessutom har lite lättare att säga ifrån - dom är ju släkt!)

   Radera